2025. aasta algusest muutuvad lasteaiatasud

16. okt 2024
Lapsed

15. oktoobril võttis Viimsi vallavolikogu vastu valla territooriumil tegutsevate lasteaedade ja -hoidude tasude uued määrad, mis hakkavad kehtima 1. jaanuarist 2025.

Volikogus kinnitatud muudatus säilitab erisuse, mille alusel on Viimsi elanikeks registreerunutel lasteaiatasu poole väiksem. 1. jaanuarist 2025 on Viimsi valla elanikuks registreeritud mõlema vanema või valla elanikust üksikvanema lapse lasteaiatasu 82 eurot. Ehk siis 9 eurot kõrgem praegu kehtivast 73 eurost. Lasteaiatasu nendele peredele, kelle laps ja üks vanem on valla elanikuks registreeritud, saab olema 164 eurot praeguse 145 euro asemel. Suurpere lapse ning teise ja kolmanda lapse vanemate poolt kaetava osa määr tõuseb seniselt 36,50 eurolt 41 eurole.

Haridusvaldkonna abivallavanema Katrin Markii sõnul on muudatus oluline, et tagada jätkuvalt kvaliteetset ja laste ning vanemate ootustele vastavat teenust.

„Viimsi valla lasteaedade ja -hoidude teenusele on lapsevanematelt väga hea tagasiside ja seda kõrget taset soovime me hoida ning säilitada. Tasude muudatus on vajalik, sest üdise hindade kallinemise kontekstis ei ole seniste tasudega võimalik teenust vajalikul moel pakkuda ja arendada,“ selgitas abivallavanem Katrin Markii.

Abivallavanema sõnul on hindade muutmise plaan põhjalikult läbi arutatud lasteaedade hoolekogudes ja saanud sealt heakskiidu. „Oleme enda arvutustes pidanud silmas, et hinnatõus oleks minimaalne ja vanemaid säästev. Me oleme selle läbi rääkinud vanemate huve esindavate hoolekogudega, kus sellisel määral tasude muutmises probleemi ei nähtud ja muutused said toetuse ka volikogu komisjonides,“ ütles Katrin Markii.

Lasteaiatasude kehtiva korra kohta saab rohkem infot vallavalitsuse kodulehelt: www.viimsi.ee -> teenused -> haridus- ja noorsootöö -> lasteaiad

Heiko Leesment
avalike suhete osakond