2023 - Viimsi liikumisaasta!

29. dets 2022
liikumisaasta

Viimsi jätkab teema-aastate traditsiooni ning pärast 2021 haridus- ja 2022 kultuuriaastat oleme alanud aastal liitunud kultuuriministeeriumi poolt käivitatud üle-eestilise teemaga ehk liikumisaastaga. 

Liikumisaasta eesmärk on tekitada inimestes rohkem huvi liikumisharrastuste ja tervislikumate eluviiside vastu. Liikumisele pühendatud aasta juhib tähelepanu tõsiasjale, et vaatamata paranenud statistilistele andmetele on Eesti endiselt paarikümne protsendi kaugusel põhjamaadest, kus liigub regulaarselt vähemalt kolmveerand elanikkonnast. Siinjuures on paslik mainida, et liikumine ei tähenda tulemuse peale sportimist. Aasta fookuses on igasugune liikumisharrastus, mis võib olla näiteks ka jalutamine või igahommikune võimlemine – midagi sellist, mis on ilmselt võimetekohane paljudele. Ja kui tervis võimaldab ning on soov, siis loomulikult võib ka tulemussporti teha. 

Ühtlasi on valla jaoks oluline, et liikumisaasta on suunatud kõikidele siht- ja vanuserühmadele. Liikumissündmustest on oodatud osa võtma nii lapsed, noored, täiskasvanud kui ka eakad. 

Oluline on, et uus teema-aasta mõjutaks positiivses suunas inimeste harjumusi, mis viimastel koroonaviiruse aastatel, mil paljud spordiklubid pidid uksed sulgema, võisid tagasilööke saada. Sel aastal üritame tekkinud lünkasid täita ja liikumisharjumustega veelgi kiiremini, kõrgemale ja kaugemale pürgida. Tähtsustame osavõttu ja loodame Viimsi kogukonnaliikmetega kohtuda erinevatel liikumissündmustel. Kutsume viimsilasi üles liikuma kasvõi pisutki rohkem kui enne, mis valla peale kokku teeb juba hulga enam tervemaid inimesi.

logo
Liikumisaasta logo autor on Nele Lainevool, teda aitasid Emily Freya Lõhmus ja Ivar Reimann.

2023 Viimsi liikumisaastal on kolm suuremat eesmärki 
Juba kolmkümmend neli korda on Viimsis korraldatud Viimsi Jooksu, mis on aastate jooksul liikuma kutsunud tuhandeid inimesi. 2023. aasta toob lisaks jooksusündmusele veel kaks rahvaspordisündmust. Mul on hea meel välja kuulutada esimene Viimsi rahvaspordisari, mis koosneb kolmest etapist: Viimsi Suusasõidust veebruaris, Viimsi Jooksust maikuus ning Viimsi Rattasõidust septembri lõpus. 

Ühtlasi jätkame eelmisel aastal alguse saanud kogupere liikumissündmustega, mille hulka kuuluvad Hoovimängude päev, Perespordipäev ning juba kaheteistkümnendat korda tuleb traditsiooniline Viimsi Rattaretk.

Lisaks liikumissündmustele on igal kuul fookuses üks Viimsis harrastatav populaarne liikumis- või spordiala. Ala korraldajatel on võimalik enda tegemisi tutvustada nii avatud näidistrenni näol kui ka valla kommunikatsioonikanalites.

2023 liikumisaasta sündmused 

  • rahvaspordisarja esimene etapp: Viimsi Suusasõit  
  • rahvaspordisarja teine etapp: Viimsi Jooks 
  • Viimsi Hoovimängud 
  • Viimsi Rattaretk
  • Viimsi Perespordipäev 
  • rahvaspordisarja kolmas etapp: Viimsi Rattasõit 
  • Igal kuul toimub üht spordiala tutvustav näidistund 

Harri Ausmaa
kultuuriosakonna juhataja