Karulaugu Pesto kohvik pakub maitseküllaseid ja tervislikke toite
Mitte juhuslikult ei ole Karulaugu Pesto kohvik valinud oma koduks Foruse spordikeskust Viimsis. Lapsed on meie tulevik ning oma niigi nappi aega erinevate tegevuste vahel jagavad trennilapsed hindavad kvaliteetset toitu, mida kogukonna kohvikuks kujunenud Karulaugu Pesto on viimase kahe aasta jooksul valmistanud ja pakkunud.
Ajad toitlustusäris on väljakutsuvad, teenuste hinnad tõusevad mitte aastate, vaid lausa kuudega ning ellu jäävad tugevamad. Mis nägu on tänasel päeval Karulaugu Pesto, rääkisime juhataja Eveli Apriga.
Ühtehoidev meeskond ja lojaalsed kliendid
Eveli Apri, kes kogu seda nn kupatust üleval hoiab, on tänulik oma lojaalsetele töötajatele, kes kõik on pärit Viimsist. “Peakokk Karolin, pagar Anna, teenindaja Patsi on iga ilmaga valmis “lahingusse” astuma. Lisaks neile on meil ka arvukas tugitiim, kelle kõiki liikmeid ei hakka eraldi ette lugema – kõikidele neile olen väga tänulik. Meeskonnatunde hoidmiseks käime vahel koos teatris, joonistamas, keraamikas ning teistes söögikohtades uusi maitseid proovimas,” räägib kohviku juhataja.
Juhataja ei väsi ka kliente kiitmast. “Endiselt on meie ümber palju häid inimesi, kes leiavad aja, et meid maitsva söögi eest tänama tulla. Tullakse lausa köögi uksele koputama, et näha, kes on pliidi taga või ahju ees. Tänasel päeval on meie äris palju väljakutseid, aga paadunud optimistina arvan, et kui kuidagi ei saa, siis kuidagi ikka saab,” ütleb Eveli.
Spordipoisid söövad salatit
“Paljud kliendid on maininud, et tajuvad meie menüüde läbimõeldust ning seda just toiteväärtuste osas. Mõeldes sportlastele, pakume hommikuti munavalgest valmistatud omletti spinatiga, mida serveerime avokaadoga. Nii saab toidust kätte valgud, süsivesikud, aga ka vajalikud kiudained. Siinkohal toon ühe suurepärase näite viimase suve Viimsis toimunud KK Viimsi korvpallilaagritest. Trennipoistega oli koos söömas klubi juht Tanel Einaste, kes jälgis, et kõik poisid sööksid ka salatit, mis aitab süsivesikutel paremini imenduda. Ta rääkiski poistele, et spordimehed söövad salatit ja nood kuulasid,” muljetab Eveli suvistest kogemustest.
Korvpalliklubiga koostöö jätkub ning tänavuse hooaja esindusmeeskonna kolm mängijat, kes ei ela Viimsis, saavad igapäevaselt Karulaugu Pesto kohvikus tervisliku ja toitva lõunaeine.
Uue trendina tellivad ja maksavad lapsevanemad laste lõunasöögi eest ette ehk et kui laps trenni lõpetab, on tema jaoks toit juba valmis tehtud. Samuti tellivad Eesti-Läti liigas mängivad külalistvõistkonnad n-ö toidu teele ette, mida pärast mängu siis bussis süüakse.
Sügisel, kui ilmad muutuvad heitlikumaks ja kurk kähedamaks, tasub kohvikusse põigata ka selleks, et maitsev soe jook kas kohapeal ära juua või kaasa haarata. Septembrikuus oli nn kuujook valge šokolaadi latte, oktoobris on selleks matcha latte vürtsika kõrvitsasiirupiga, novembris aga kurkumi-ingveri-kaneeli latte.
Päevapraadide valikus pakutakse argipäevadel lausa nelja kuni viite erinevat rooga, kahte suppi ning alati on valikus ka taimne supp ja praad. Magusasõbrad leiavad samuti laiast valikust endale meelepärase, kuid selleski valikus on erandid ehk saiakeste puhul ei puudu ka gluteeni- ja laktoosivabad tooted. Ning, mis väga oluline tänapäeval – ükski vegan ei lahku Karulaugu Pestost tühja kõhuga, vajadusel lihtsalt valmistatakse roog eritellimusena.
Lisaks a la carte menüüle on eraldi menüü ka lastele ja neljakäpalistele. Ning kui rääkida viimase suve hitt-toodetest, siis palavate ilmadega läks kõige paremini kaubaks käsitööna valminud Rosenberry ökojäätised, mida valmistatakse Raplamaal.
Catering käsitööna
Kui suvehooajal tegutseti nädalalõpu kohvikuna Eesti sõjamuuseumis ning läbi hooaja ollakse pop-up kohvikuga väljas ka Viimsi huvikeskuses toimuvatel üritustel, siis cateringi teenust võib tellida piltlikult öeldes aasta läbi hommikust õhtuni ning 10-st kuni 200-le inimesele. Eks seda teenust pakutakse turul ikka, kuid mille poolest siis Karulaugu Pesto erineb?
“Algusest lõpuni valmistame kõik ise. Tuleb kartul sisse, koorime ise ära. Me ei kasuta säilitusaineid mitte ühegi toidu juures. Meie jaoks on oluline nii toidu kvaliteet kui ka välimus. Kodukohvikute päeval märkasime ka seda, et inimesed on altid uut ja huvitavat proovima, näiteks veisesabasuppi. Meie saiakesed, pirukad ja kringlid on juba teada-tuntud kui väga maitsvad ja kvaliteetsed, sest juba varahommikust on meil köögis pagar tööl. Kui näiteks huvikeskuses toimuvatel üritustel märgatakse Karulaugu Pesto silti, siis tullakse ikka meie hitt-tooteid a la rohelise sibula-muna pirukat või ka juustusaia ostma,” räägib Eveli.
Hoia silma peal!
Veel selle aastanumbri sees saab valmis uus koduleht karulaugupesto.ee, kust saab tellida nii soolast kui ka magusat, suurematele, aga ka väiksematele seltskondadele. Praegu saab ettevõtte tegevusi jälgida sotsiaalmeedias www.facebook.com/karulaugupesto. Karulaugu Pesto (Karulaugu tee 13, Viimsi) on avatud E–R kell 10–19 ja L–P kell 10–16.
Kärt Radik
Viimsi Teataja kaasautor