Alanud on rannabaari hooaeg
Haabneeme rannas asuv Burger Kitchen rannabaar avas 10. mail hooaja ning kohe oli n-ö maja rahvast täis. Kõik lapsepõlve suved Haabneeme rannas veetnud rannabaari peremees Dan Nurmik naudib võimalust olla osa rannaelust.
Suures pildis on käesoleval hooajal rannabaari ürituste programm sarnane eelmisele aastale. Taaskord on suve jooksul oodata live-esinejaid, aga esmakordselt on plaanis korraldada ka retropidu. „Mul on DJ-de hulgas üsna palju tuttavaid ja kõik, kes rannabaari juba teavad, tulevad siis alati hea meelega,“ ütles Nurmik.
Kuna rannabaari lahtiolekuajad sõltuvad otseselt ilmast, ei tõtta Nurmik kavas olevate ürituste kuupäevi välja kuulutama. Üritused on külastajatele tasuta ja kõige täpsema info programmi kohta leiab Burger Kitcheni rannabaari Facebooki lehelt.
Rannatemaatiline interjöör
Rannabaari alal on umbes sada istekohta ning suvel on võimalus endale ka laud broneerida. Suurim uuendus välialal on kindlasti uhke palm ja selle ümbrus. „Mulle palmid meeldivad ja tundus tore mõte luua ka Haabneeme randa palmi all istumise võimalus,“ rääkis Nurmik. Viimsilased on rannabaari üles leidnud ning ilusate ilmade korral on baar alati rahvast täis. „See ongi parim tagasiside, kui keegi tuleb, annab käe pihku ja ütleb, et jube kihvt koht! See teebki südame soojaks,“ oli Nurmik inimeste siirast tagasisidest liigutatud.
Et rannailmaga kõik tühjad kõhud ära täita, jääb menüü lihtsaks, ent Nurmik usub, et igaüks leiab endale midagi sobivat. Menüüs on endiselt külastajate lemmikburgereid, salatid, suupisteid ja friikartulid. Joogimenüüst leiab eelmise suve hitte ja ka uusi värskendavaid suvekokteile. „Kui rannailmad on ilusad, võib vahel toidu ooteaeg olla pikem kui tavaliselt. Sellisel juhul palume inimestelt kannatlikkust ja mõistmist ning luban, et keegi teenindamata ei jää,“ kinnitas Nurmik. Nagu enamus söögikohtades kombeks, ei ole ka rannabaaris oma joogi ning söögi tarbimine lubatud. Ka päevitajad peaksid endale otsima mõnusa koha baarialast väljaspool. „Me tasume rannabaari eest üsna suurt renti ning millegi eest tuleb maksta ka palka,“ selgitas Nurmik ja lisas, et ilusatest ilmadest sõltuva rannabaari pidamine on ettevõtjale üsna suur risk.
Üks Dan Nurmiku eesmärkidest on pakkuda tööd ka kohalikele noortele ja tööjõupuudust mees ei kurda. Pigem on tema telefon piltlikult öeldes kõnedest punane. „Kui huvi ja julgust tööd teha on, võib minuga ühendust võtta. Töö kerge ei ole – edasi-tagasi jooksmist on palju –, aga usun, et saadud kogemus ja töökeskkond on seda väärt,“ julgustas ta huvilisi.
Suvises rütmis jääb rannabaar avatuks kuni septembrikuuni, suure hooaja lõpupidu on plaanitud muinastulede ööle. Möödunud aastal korraldati üritus koos heade sõpradega OKO restost ja külastajate arvu vaadates võib öelda, et inimesed jäid õhtuga väga rahule. Tänavuste plaanide kohta tuleb info jooksvalt. Seniks aga – plätud jalga ja randa!
Hea teada!
Laua broneerimiseks helista Burger Kitcheni rannabaari telefonil 5770 4003.
Jane Saks
Viimsi Teataja toimetaja
Foto: Mairit Meite